Taartje met kokos en basilicum met een siroop van koffie

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Nagerecht 4 personen

Bereiding

Taartje

  1. Verwarm de oven op 180° C voor.
  2. Leg op de bakmat een plakje filodeeg, besmeer deze met boter en bestrooi daarna met poedersuiker (niet te zuinig), leg er dan een ander plakje filodeeg op.
  3. Herhaal dit proces 12 keer.
  4. Bak de bladeren 8 minuten af op 180° C, haal ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen.

Kokosmousse

  1. Week 4 blaadjes gelatine in koud water.
  2. Kook de kokosmelk en kokosmonin op.
  3. Haal de kokos van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe.
  4. Laat de kokos iets afkoelen.
  5. Meng 1/3 van de lobbige room met de kokos en daarna de rest van de room (zorg er voor dat er geen klontjes in komen).
  6. Doe de compositie in een spuitzak.
  7. Voeg als laatste de klapper toe.

Basilicummousse

  1. Week 4 blaadjes gelatine.
  2. Verwarm 1 dl room tot 80° C met suiker en basilicum, laat dit 5 minuten trekken.
  3. Zeef de basilicum er uit en doe de room in een bekken.
  4. Voeg de gelatine toe aan de room.
  5. Meng 1/3 van de lobbige room met de basilicumroom, voeg daarna de rest van de room toe (zorg ervoor dat er geen klontjes in komen).
  6. Doe de compositie in een spuitzak.

Koffiesiroop

  1. Voeg de suiker bij de koffie en kook dit geheel op tot een siroop.

Opmaak

  1. Pak 1 plak afgebakken filodeeg en spuit er een laag kokosmousse op, strijk de mousse glad.
  2. Leg daar bovenop nog een plak afgebakken filodeeg, spuit bolletjes van basilicummousse op die plak.
  3. Leg wederom een plak filodeeg boven op de basilicummousse.
  4. Maak het bord op met de koffiesiroop en het taartje.
  5. Garneer het geheel met de Basil Cress en Atsina Cress.

Bedenker

Tim Werson

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl