Taartje met kokos en basilicum met een siroop van koffie
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Nagerecht 4 personen
Bereiding
Taartje
- Verwarm de oven op 180° C voor.
- Leg op de bakmat een plakje filodeeg, besmeer deze met boter en bestrooi daarna met poedersuiker (niet te zuinig), leg er dan een ander plakje filodeeg op.
- Herhaal dit proces 12 keer.
- Bak de bladeren 8 minuten af op 180° C, haal ze daarna uit de oven en laat ze afkoelen.
Kokosmousse
- Week 4 blaadjes gelatine in koud water.
- Kook de kokosmelk en kokosmonin op.
- Haal de kokos van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe.
- Laat de kokos iets afkoelen.
- Meng 1/3 van de lobbige room met de kokos en daarna de rest van de room (zorg er voor dat er geen klontjes in komen).
- Doe de compositie in een spuitzak.
- Voeg als laatste de klapper toe.
Basilicummousse
- Week 4 blaadjes gelatine.
- Verwarm 1 dl room tot 80° C met suiker en basilicum, laat dit 5 minuten trekken.
- Zeef de basilicum er uit en doe de room in een bekken.
- Voeg de gelatine toe aan de room.
- Meng 1/3 van de lobbige room met de basilicumroom, voeg daarna de rest van de room toe (zorg ervoor dat er geen klontjes in komen).
- Doe de compositie in een spuitzak.
Koffiesiroop
- Voeg de suiker bij de koffie en kook dit geheel op tot een siroop.
Opmaak
- Pak 1 plak afgebakken filodeeg en spuit er een laag kokosmousse op, strijk de mousse glad.
- Leg daar bovenop nog een plak afgebakken filodeeg, spuit bolletjes van basilicummousse op die plak.
- Leg wederom een plak filodeeg boven op de basilicummousse.
- Maak het bord op met de koffiesiroop en het taartje.
- Garneer het geheel met de Basil Cress en Atsina Cress.
Bedenker
Tim Werson
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht