Gluten- en suikervrij chocoladedessert

Met een kern van karamelroom.

Nagerecht

Bereiding

Suikervrij chocolade biscuit (1)

  1. Dooier + ei + bovenste Maltitol opkloppen.
  2. Eiwit + Maltitol opkloppen.
  3. Zetmeel + cacao + amandelpoeder zeven.
  4. Alles monteren.
  5. In vormen bakken.

Dulche de Leche (2)

  1. Maltitol + 1/3 water koken tot lichte karamel.
  2. Blussen met room (100° C) Restant toevoegen.

Xocoline mousse (3)

  1. Room lobbig.
  2. Dooier + Maltitol opslaan (40°C).
  3. Melk koken, gelatine toevoegen.
  4. Xocoline toevoegen en oplossen, afkoelen tot 30° C.
  5. Pâte au bombe toevoegen (punt 2).
  6. Room toevoegen.

Opmaak

  1. Dulce de Leche invriezen in 4 cm bolletjes.
  2. Suikervrij chocoladebiscuit bakken in 6 cm Flexipan, invriezen.
  3. Xocolinemousse in 6 cm bol spuiten en Dulce de Leche er in drukken, invriezen.
  4. Xocoline mousse op suikervrij chocoladebiscuit strijken, koelen.
  5. 6 cm bol op gekoelde vormen zetten en invriezen.
  6. Lossen en afspuiten met Xocoline spuitchocolade.
  7. Plastic 7cm hoog en Xocoline er op gieten en met kam decor maken en om dessert zetten.
  8. Bestrooien met bladgoud.

Bedenker

Jeroen GoossensIn

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

 

 

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?