Springbokfilet met paksoistamp en een saus van rozijnen

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Springbokfilet portioneren in vier gelijke stukken.
  2. Paksoi wassen en aan stukjes/reepjes snijden van 1 cm.
  3. Aardappel schillen en puree van koken, iets zout.
  4. Puree luchtig kloppen.
  5. Springbokfilet kort aanzetten en nagaren in de oven met een kerntemperatuur van 55 °C.

Saus

  1. Braadjus van de filets afblussen met rode wijn.
  2. Kort laten inkoken, voeg de gewelde rozijnen toe en de wildfond.
  3. Maak de saus op smaak met peper en zout en bind de saus eventueel na met aardappelzetmeel.

Opmaak

  1. Paksoi op laatste moment toevoegen aan de hete aardappelpuree en op smaak brengen.
  2. Paksoistamp op het bord dresseren, daarop de springbokfilet leggen en saus eroverheen napperen.
  3. Garneren met Affilla Cress.

Bedenker

Frans ten Oever

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl