Springbokfilet met paksoistamp en een saus van rozijnen
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen
Bereiding
- Springbokfilet portioneren in vier gelijke stukken.
- Paksoi wassen en aan stukjes/reepjes snijden van 1 cm.
- Aardappel schillen en puree van koken, iets zout.
- Puree luchtig kloppen.
- Springbokfilet kort aanzetten en nagaren in de oven met een kerntemperatuur van 55 °C.
Saus
- Braadjus van de filets afblussen met rode wijn.
- Kort laten inkoken, voeg de gewelde rozijnen toe en de wildfond.
- Maak de saus op smaak met peper en zout en bind de saus eventueel na met aardappelzetmeel.
Opmaak
- Paksoi op laatste moment toevoegen aan de hete aardappelpuree en op smaak brengen.
- Paksoistamp op het bord dresseren, daarop de springbokfilet leggen en saus eroverheen napperen.
- Garneren met Affilla Cress.
Bedenker
Frans ten Oever
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht