Spannend Zeeuws potje met lamsrib en portsaus

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen

Bereiding

Zeeuws potje

  1. Het lamsribstuk opdelen in losse ribbetjes (12 stuks) en marineren in een mengsel van olijfolie, sinaasappelsap, geperste knoflook, rozemarijn, tijm, peper en een snufje kaneel.
  2. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn in water met zout en wat boter.
  3. Kook ook de geweekte bonen tot ze bijna gaar zijn.
  4. Zet dan eerst de gesnipperde ui aan in olijfolie en voeg de zeekraal toe die je nog even mee aanzet met wat peper uit de molen.
  5. Pureer de aardappelen en maak een mooie droge puree met wat melk, nootmuskaat, grove mosterd, peper en zout.
  6. Maak vervolgens een stamppotje van de puree door de aangezette zeekraal en ui en de uitgelekte witte bonen toe te voegen (hou eventueel wat witte bonen achter voor garnering) en door elkaar te spatelen.
  7. Snij de rode peper in flintertjes.

Lamsribbetjes

  1. Schroei de lamsribbetjes dicht, zout ze na en laat ze even rusten op een warme plaats.

Portsaus

  1. Deglaceer met port en demiglace, laat inkoken tot de helft, voeg de room toe en laat nog even inkoken tot gewenste dikte.
  2. Voeg de ragfijn gesneden rode peper toe en breng op smaak.

Aardappelspaghetti

  1. Maak met de mandoline spaghetti van de grote aardappel, was deze en dep droog.
  2. Frituur de aardappelspaghetti in wat olie, laat iets afkoelen en zout na.

Opmaak

  1. Dresseer de stamppot op een bord, leg de lamsribbetjes er tegenaan en de saus ertussen.
  2. Garneer af met wat aardappelspaghetti en Mustard Cress en eventueel zeekraal en witte boontjes.

Bedenker

Hans Everse

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?