Schnitzel bakken in een koekenpan
In deze tekst staat hoe je op de juiste wijze een schnitzel bakt in een koekenpan.
Ook om een product in een koekenpan te bakken, is een goed begin het halve werk. Zorg daarom dat je alle benodigdheden binnen handbereik hebt. In dit voorbeeld bakken we een schnitzel in de koekenpan op een gasfornuis.
Werkwijze
- Laat de koekenpan op het fornuis op temperatuur komen.
- Doe vervolgens de boter in de pan, wacht tot deze is uitgebruist en goudbruin van kleur is.
- Pak de schnitzel met de tang en laat deze langzaam in de pan glijden.
- Zet het vuur half hoog en bak de schnitzel aan beide zijden goudbruin.
- Wanneer de schnitzel goudbruin van kleur is, haal je hem met de tang uit de pan. De baktijd, die afhangt van de dikte van de schnitzel, bedraagt circa 7 minuten per kant. De paneerlaag moet krokant zijn.
- Zet de warmtebron uit en leg de schnitzel op een bord.
- Het gerecht is klaar om geserveerd te worden.
- Haal het achtergebleven bakvet met een stuk keukenrol uit de pan voordat je deze afwast of hergebruikt. Je kunt het ook in een speciaal daarvoor bestemde ton gieten. Nooit door de gootsteen spoelen.
Resultaat
De handeling is goed uitgevoerd als;
- de schnitzel aan beide zijde krokant is en gaar van binnen;
- de krokante laag niet zompig is;
- het eindproduct niet vettig aanvoelt.