Verse pizza bakken

In deze tekstbron laten we zien hoe je een verse pizza maakt van het uitrollen en beleggen tot het bakken van de pizza

Om een verse pizza te kunnen bereiden, maak je gebruik van versgemaakt deeg, versgesneden ingrediënten en een pizzaoven. Alle benodigde ingrediënten, materialen en gereedschappen zet je klaar.

Werkwijze

  1. Zet de oven op 275 tot 300 graden, afhankelijk wat de oven in jouw bedrijf voorschrijft.
  2. Bestrooi de werkbank met wat (rijste)bloem. Pak een deegbal, leg deze op de werkbank en druk de lucht er met de muis van je hand uit. Neem dan een deegroller, bestuif deze ook en rol de bal uit tot een dunne lap met een doorsnede van 27 cm. De dikte van de bodem mag 2 tot 3 millimeter zijn.
  3. Bestrijk de pizzabodem eerst met tomatensaus. Met een pollepel schep je wat saus in het midden van de pizza. Vanuit het midden strijk je de saus met de lepel in ronde bewegingen naar de buitenkant toe. Ongeveer een centimeter van de rand vrijlaten.
  4. Vervolgens strooi je wat geraspte kaas over de bodem. Daarna ga je de pizza beleggen met allerlei verschillende verse ingrediënten zoals gesneden uien, paprikareepjes, champignons, stukjes mozzarella, olijven e.d.
  5. Maak de pizza verder af met geraspte kaas.
  6. Bebloem de pizzaschieter en leg de pizza hiermee in de oven.
  7. Draai de pizza na halve baktijd met de andere kant naar het vuur.
  8. Na ruim drie minuten (bij de temperatuur zoals genoemd in stap 1) is de pizza gaar.
  9. Bestrijk de vrijgehouden rand van de pizza met een borsteltje met wat kruidenolie, zoals knoflookolie, en maak hem verder af met bijvoorbeeld rucola.

Resultaat

De handeling is goed uitgevoerd als:

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl