Rouleaux van hertenrugfilet, knolselderijcrème en waldkornbrood
met gemarineerde flespompoen in peperkoekkruim, olijfoliekiezels en een truffelvinaigrette
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen
Bereiding
Hertenrugfilet
- Bak de hertenrugfilet aan en laat deze op lage temperatuur garen in de oven.
- Daarna in een vierkant snijden.
Knolselderijcrème
- Kook de knolselderij gaar in de melk, daarna pureren en op smaak brengen met het zout, peper en nootmuskaat.
Waldkornbrood
- Vermeng de twee bloemsoorten in een grote kom.
- Maak een kuiltje in het midden en giet hier het lauwe water met de gist in.
- Strooi langs de rand de suiker, het zout en de olie zonder dat ze in aanraking komen met de gist.
- De ingrediënten goed vermengen en blijven kneden tot het deeg elastisch is en niet meer aan je handen blijft plakken.
- Verwarm de oven op 40-50 ºC en zet een bak water onderin, dan droogt het deeg niet uit.
- Laat het deeg 45 minuten rijzen in de oven, haal het eruit en bol het op.
- Laat het nog eens 20 minuten rijzen, zet de oven op 200 ºC en laat gedurende 45 minuten bakken.
- Uit de oven halen en af laten koelen.
Flespompoen, peperkoekkruim en olijfoliekiezels
- Maak de pompoen schoon en snij deze in gelijke blokjes.
- Kook de blokjes in jus d'orange met kruidnagel en vanillestokjes beetgaar.
- Laat in het vocht afkoelen en een dag marineren.
- Snijd een stuk peperkoek in dunne plakjes en laat deze drogen in de oven op 80 ºC.
- Als ze gedroogd zijn, fijnmalen in de blender.
- Doe de malto in een bakje, roer hier wat peper en zout door, schud er nu wat olijfolie door zodat er kiezels ontstaan.
- Bak de kiezels even licht aan in een pan en leg ze daarna op een schaaltje om af te koelen.
- Neem de blokjes flespompoen uit het vocht en druk ze met een kant in het peperkoekkruim.
Truffelvinaigrette
- Meng wat Valderrama-olijfolie met azijn en voeg naar smaak fijngesneden truffel, fijngehakte peterselie, zout en peper toe.
Voor de rouleaux
- Snij in de lengte een plak waldkornbrood af en rol deze dicht met een deegroller.
- Verdeel hier nu wat knolselderijcrème over en leg het vierkante stuk hertenrugfilet in het midden.
- Rol dit strak op en snij er mooie tonnetjes van.
Opmaak
- Als voorbeeld de foto, maar iedereen is natuurlijk vrij om naar eigen inzicht af te werken.
Bedenker
Dennis Slootweg
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht