Rosé gebraden hazenrug in tajine

Met aardappel en kalamata-olijven, tomatencoulis met Ghoa Cress.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Kook de nieuwe aardappelen in water totdat ze net beetgaar zijn.
  2. Week de saffraan in lauwwarme kippenbouillon.
  3. Fruit de ui aan in olijfolie totdat hij zacht is, daarna de knoflook toevoegen.
  4. Myoteer vervolgens de kruiden en laat als laatste de honing erin karamelliseren.
  5. Voeg de aardappelen toe, vervolgens de kippenbouillon en kook de aardappelen langzaam gaar.
  6. Peper en zout naar smaak toevoegen.
  7. Pof de tomaten in de oven op 190 ºC totdat ze zacht zijn.
  8. Kook de tomaten met de laurier in een pan tot een homogene massa en laat ze uitlekken op zeef.
  9. Monteren met olijfolie.
  10. Braad de hazenrug rosé aan het bot en haal de filets eraf met een lepel.

Opmaak

  1. Maak het bord op en dresseer met tomatencoulis, Ghoa Cress en kalamata-olijven.
  2. Wij gebruiken onze eigen import extra vierge olijfolie van Spyros Makrakis uit Kreta.

Bedenker

Bas Oonk

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?