Rosé gebraden hazenrug in tajine
Met aardappel en kalamata-olijven, tomatencoulis met Ghoa Cress.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen
Bereiding
- Kook de nieuwe aardappelen in water totdat ze net beetgaar zijn.
- Week de saffraan in lauwwarme kippenbouillon.
- Fruit de ui aan in olijfolie totdat hij zacht is, daarna de knoflook toevoegen.
- Myoteer vervolgens de kruiden en laat als laatste de honing erin karamelliseren.
- Voeg de aardappelen toe, vervolgens de kippenbouillon en kook de aardappelen langzaam gaar.
- Peper en zout naar smaak toevoegen.
- Pof de tomaten in de oven op 190 ºC totdat ze zacht zijn.
- Kook de tomaten met de laurier in een pan tot een homogene massa en laat ze uitlekken op zeef.
- Monteren met olijfolie.
- Braad de hazenrug rosé aan het bot en haal de filets eraf met een lepel.
Opmaak
- Maak het bord op en dresseer met tomatencoulis, Ghoa Cress en kalamata-olijven.
- Wij gebruiken onze eigen import extra vierge olijfolie van Spyros Makrakis uit Kreta.
Bedenker
Bas Oonk
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht