Pizza van filodeeg

Met gerookte hertenham en een zuurkoolsesam-salade met een schuim van wasabi en sesam

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 6 personen

Bereiding

Wasabischuim

  1. Was en pluk de sla.
  2. Voeg alle ingrediënten bij elkaar waarbij je het wasabipoeder eerst laat oplossen in een beetje olie.
  3. Giet dit mengsel in een kidde en doe er twee patronen op.
  4. Je hebt nu wasabi-sesamschuim, deze kun je ook nog verwarmen tot max.
  5. 55 °C.
  6. Snij met behulp van een sideplate een cirkel uit het filodeeg en smeer deze dun in met eiwit, plak twee vellen op elkaar en smeer de bovenzijde heel licht in met eidooier.
  7. Bak af op 145 °C met de ventilator op halve kracht tot ze goudbruin en krokant zijn.
  8. Bruneer de pijnboompitten in de oven tot ze goudbruin zijn en doe er wat zout op.
  9. Hetzelfde geldt voor het sesamzaad, maar dan korter.
  10. Kook de zuurkool gaar en laat deze afkoelen in de chiller.
  11. Maak van de zuurkool, de sesamolie en gerookte sesamzaadjes (35 g, de rest als garnering) met peper en zout een lekkere salade.

Opmaak

  1. Beleg het filodeeg dik met dungesneden gerookte hertenham en verdeel in kleine hoopjes de zuurkoolsalade over de pizza.
  2. Maak de gewassen en geplukte sla aan in een bekken met een basisdressing en dresseer dit speels op de pizza.
  3. Bestrooi de sla met de pijnboompitten, sesamzaadjes, gerookte sesamzaadjes, mini-croutons en wasabi-sesamschuim.

Bedenker

Bart Zandvliet

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl