Pisang op de wijze van Juan Mari en Elena Arzak

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Zeef 250 gr bloem en vermeng deze met 0,5 dl melk, 0,5 dl Spa rood en 1,5 dl koud bier.
  2. Voeg als laatst 30 gr gesmolten boter toe.
  3. Klop 1 eiwit stijf en meng dit met het biermengsel.
  4. Zeef de 400 gr bloem en meng deze met de 200 gr suiker.
  5. Los de gist op in 50 gr lauwe melk en voeg deze bij de droge stoffen.
  6. Voeg twee eieren toe en laat deze glad mengen in de kitchenaid.
  7. Voeg als laatste nog 4 gr zout toe.
  8. Laat dit mengsel op een warme en vochtige plek rijzen.
  9. Maak ondertussen de rum­siroop.
  10. Voeg 500 gr water, 300 gr oude bruine rum en 1 vanille­stokje bij elkaar.
  11. Snijd de boerenjongens in drieën.
  12. Sla het bababeslag terug en voeg de boerenjongens toe.
  13. Spuit nu een flexipanmatje in met pancoating en vul met het bababeslag.
  14. Zet het matje terug op een warme en vochtige plek en laat weer rijzen.
  15. Meng voor de shake de bananenpuree met de 200 gr melk, en 50 gr rum.
  16. Maak bananensoufflés door de bakbanaan op de snijmachine te snijden.
  17. Wentel de plakjes door de arrowroot en besprenkel ze daarna met wat eiwit.
  18. Plak de plakjes tegen elkaar aan en frituur deze op 150° C krokant.
  19. Bak de babas af op 190° C in ca. 6 min. goudbruin en dompel ze in de rumsiroop.
  20. Snijd de rijpe banaan op de snijmachine en leg de plakjes dakpansgewijs over elkaar heen.
  21. Steek deze nu twee keer uit en leg op een bord.
  22. Zet een vaasje in het midden van de dun gesneden banaan en vul deze met een poeder van droogijs.
  23. Snijd de andere banaan in stukjes van 1 cm en haal deze door het bierbeslag.
  24. Frituur goudbruin.
  25. Zet de babas en de beignets om het glaasje.
  26. Maak een mooi quenelle van crème fraîche en garneer met de banaan­soufflé en Honny Cress.
  27. Vul het glaasje à la minute met de shake.

 

Bedenker

Geoffrey van Melick

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl