Pakketje van komkommer, avocado walnotenmousse en zoetzure komkommer

Heerlijk voorgerecht voor 4 personen

Bereid samen met chef-kok Mounir Toub een heerlijk 3-gangen feestmenu met voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Dan ben jij deze feestdagen de chef in huis! Helemaal onderaan deze pagina vind je het bijpassende hoofd- en nagerecht.

Bereidingswijze - Zoetzure komkommers

  1. Snijd de komkommer met de mandoline in dunne plakken en bewaar in een bekken.
  2. Breng azijn, water, suiker, steranijs, laurier, kruidnagels en mosterdzaad aan de kook en giet over de plakken komkommer.
  3. Dek de komkommers af met plasticfolie zodat de komkommers onder het vocht liggen en laat zo afkoelen.
  4. Bewaar de komkommers in de koelkast.

Bereidingswijze - Avocado walnotenmousse

  1. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.
  2. Pureer de avocado’s met de walnoten, limoensap, de crème-fraîche en mosterd tot een gladde mousse en breng op smaak met chilipoeder, zout en versgemalen zwarte peper. 

Bereidingswijze - Overige ingrediënten

  1. Snijd de komkommers in de lengte met de mandoline in lange dunne plakken (repen zonder schil en zaadjes) 
  2. Snijd de gewassen radijsjes op de mandoline in dunne plakken en bewaar op ijswater
  3. Vlecht voor 1 persoon 6 plakken komkommer in elkaar. 
  4. Verdeel hier overheen een deel van de mousse en vouw het pakketje naar binnen (overtollige komkommer wegsnijden en bewaren). 
  5. Draai het pakketje om zodat de gevlochten kant de bovenkant is. 

Opmaak gerecht

  1. Leg de zoetzure komkommers in een cirkel in het midden van een vierkant bord.  
  2. Leg hierop de plakken radijsjes.
  3. Het pakketje mag je op de komkommer en radijsjes leggen.
  4. Garneer het gerecht met een quenelle walnoten avocadomousse, de borage en walnoten.

Eet smakelijk!

Culinaire groet, 
Mounir Toub

Chef-kok Mounir Toub is ambassadeur van de lesmethode SVH Bedi­en­ingsas­sis­tent (BAS) en SVH Keuke­nas­sis­tent (KAS) waar dit recept onderdeel van is. Deze methode bestaat uit the­o­rieboeken, werk­boeken, prak­tijkkaarten, instruc­tiefilms en een online omgev­ing. Voor meer info kijk op www.basenkas.nl.

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl