Tonijn met paprikasalsa, aardappelpuree en courgette spaghetti met zelfgemaakte pesto

Klassiek hoofdgerecht voor 4 personen

Bereid samen met chef-kok Mounir Toub een heerlijk 3-gangen feestmenu met voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Dan ben jij deze feestdagen de chef in huis! Helemaal onderaan deze pagina vind je het bijpassende voor- en nagerecht.

Bereidingswijze - Paprikasalsa

  1. Pel en snipper de ui.  
  2. Maak de paprika’s schoon (steel en zaadlijsten verwijderen) en snijd ze in hele fijne brunoise  
  3. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan.
  4. Bak hierin de uien op laag vuur glazig.  
  5. Voeg de gele paprika’s, kurkuma, gemberpoeder en kerriepoeder toe en bak op laag vuur 1 minuut.  
  6. Blus af met de bouillon en azijn en breng op smaak met zout en versgemalen peper en laat met deksel op de pan op laag vuur 2 minuten pruttelen.
  7. Snijd de koriander fijn en voeg net voor serveren toe aan de salsa.

Bereidingswijze - Aardappelpuree

  1. Schil de aardappels en snijd in gelijkmatige grove stukken.  
  2. Kook de aardappels in ruim kokend en gezouten water gaar.  
  3. Giet de gekookte aardappels af en doe ze terug in de inmiddels lege pan en laat ze op laat vuur droogstomen.
  4. Voeg beetje bij beetje de hete volle melk toe en meng met een pannenlikker door elkaar.  
  5. Voeg de blokjes ongezouten roomboter toe en meng tot het mooi opgelost en vermengd is.  
  6. Als de puree te dik is, voeg je melk toe.  
  7. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en versgemalen nootmuskaat.

Bereidingswijze - Overige ingrediënten

  1. Leg de tonijnsteaks op een bakplaat en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  2. Verdeel hierover een volle eetlepel van de paprikasalsa (met zo min mogelijk vocht).
  3. Plaats de tonijnsteaks in de oven en gaar 45 minuten op 80°C.
  4. Rasp de courgette in lange slierten en doe in een steelpan met de zelfgemaakte pesto.
  5. Verwarm op laag vuur de pesto en de courgette slierten.

Opmaak gerecht

  1. Dresseer naar eigen inzicht de tonijnsteaks, aardappelpuree, courgette slierten.
  2. Garneer naar eigen creativiteit met de overgebleven salsa, shiso purper, dille en olijfolie.

Eet smakelijk!

Culinaire groet, 
Mounir Toub

Chef-kok Mounir Toub is ambassadeur van de lesmethode SVH Bedi­en­ingsas­sis­tent (BAS) en SVH Keuke­nas­sis­tent (KAS) waar dit recept onderdeel van is. Deze methode bestaat uit the­o­rieboeken, werk­boeken, prak­tijkkaarten, instruc­tiefilms en een online omgev­ing. Voor meer info kijk op www.basenkas.nl.

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl