Livar Limburgs varkensvlees

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 10 personen

Bereiding

Ribstuk

Spareribs

  1. Alle ingrediënten samen vacumeren en gedurende 1 tot 1,5 uur stomen.
  2. Daarna vlees er tussenuitsnijden.
  3. Het vocht gezeefd erop gieten en circa 1,5 uur onder voortdurend arroseren in de oven laten indampen.

Koontjes

  1. Koontjes aanbakken en garen in de kalfsfond.
  2. Vervolgens bloemen en aanbakken, daarna aflakken met siroop van de boerenjongens en kalfsfond.

Garnituren

  1. Tempura aanmaken met ijswater, peper, zout en kerriepoeder.
  2. Vervolgens in een kidde met twee patronen.
  3. Het takje dragon in de lengte van de oesterzwam doorsteken.
  4. Daarna bloemen en frituren.
  5. Asperges schillen en blancheren, daarna strak inrollen in de Parmaham.
  6. Knol schoonmaken en gaarkoken.
  7. Met de crème fraîche in de keukenmachine tot een gladde crème draaien.
  8. De rozijnen, krenten en rum opzetten en laten wellen tot zogenoemde boerenjongens.

Opmaak

Alles samen smaakvol dresseren. Garneren met een takje Affilla Cress.

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?