Langzaam gegaarde moeflonrugfilet
Met gekonfijte roseval-aardappelen, haricots verts, lamsoor en groene-aspergepunten.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen
Bereiding
- Snij kapjes van de rosevalaardappelen.
- Snij de aardappelen diagonaal doormidden.
- Gril de binnenkant van de aardappel op een hete grill.
- Konfijt de aardappelen 3 uur in ganzen- of eendenvet op 120 ºC.
- De moeflonrugfilet rondom heet en bruin bakken in weinig vet.
- Bestrooi de filet met weinig zout en peper en pak deze in aluminiumfolie.
- Gaar deze 30 minuten op 90 ºC.
- Wok eerst de haricots verts, vervolgens de aspergepunten.
- Voeg daarna de lamsoor toe en wok deze heel kort mee.
- Giet de aardappelen voorzichtig af, hou ze warm en bewaar het vet.
Opmaak
- Leg drie aardappelen met de gegrilde kant naar voren op de achterste helft van het bord.
- Leg een rechthoekje gewokte groenten op de voorste helft van het bord.
- Trancheer het vlees in gelijke plakken en deponeer deze op de groenten.
- Garneer het vlees met twee à drie plukjes Blue Ocean.
- Eventueel te serveren met wat rodewijnsaus.
Bedenker
Wietse Schutte
Naar receptenoverzicht