Langzaam gegaarde moeflonrugfilet

Met gekonfijte roseval-aardappelen, haricots verts, lamsoor en groene-aspergepunten.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Snij kapjes van de rosevalaardappelen.
  2. Snij de aardappelen diagonaal doormidden.
  3. Gril de binnenkant van de aardappel op een hete grill.
  4. Konfijt de aardappelen 3 uur in ganzen- of eendenvet op 120 ºC.
  5. De moeflonrugfilet rondom heet en bruin bakken in weinig vet.
  6. Bestrooi de filet met weinig zout en peper en pak deze in aluminiumfolie.
  7. Gaar deze 30 minuten op 90 ºC.
  8. Wok eerst de haricots verts, vervolgens de aspergepunten.
  9. Voeg daarna de lamsoor toe en wok deze heel kort mee.
  10. Giet de aardappelen voorzichtig af, hou ze warm en bewaar het vet.

Opmaak

  1. Leg drie aardappelen met de gegrilde kant naar voren op de achterste helft van het bord.
  2. Leg een rechthoekje gewokte groenten op de voorste helft van het bord.
  3. Trancheer het vlees in gelijke plakken en deponeer deze op de groenten.
  4. Garneer het vlees met twee à drie plukjes Blue Ocean.
  5. Eventueel te serveren met wat rodewijnsaus.

Bedenker

Wietse Schutte

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl