Lamsfilets gevuld

Met black tiger-garnalen en Shiso Purple-cress, omwikkeld met spek met een Basil Cress-saus en roergebakken zeekraal.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Bak acht geheel gepelde black tiger-garnalen licht aan in de olijfolie, peper en zout naar smaak toevoegen.
  2. Laat de garnalen afkoelen.
  3. Meng deze met 1 bakje Shiso Purple.
  4. Snij de lamsfilets in de lengte net niet door.
  5. Leg de gebakken garnalen met de Shiso purple in het midden van de lamsfilets en rol deze strak op met het ontbijtspek.
  6. Bak de lamsfilets aan in de olijfolie, verder rosé laten garen in de oven.
  7. Kook de rode wijn in met de Basil Cress, voeg daarna de demi glace toe.
  8. Bak de zeekraal beetgaar.
  9. Bak de overige vier garnalen (met kop) à la minute in de olijfolie, zout de garnalen na.
  10. Trancheer de lamsfilets in drie delen.
  11. Presentatie met de garnaal met kop, beide cressen, zeekraal en de Basil Cress-saus.

Bedenker

Rick Kleijwegt

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl