Lamsfilets gevuld
Met black tiger-garnalen en Shiso Purple-cress, omwikkeld met spek met een Basil Cress-saus en roergebakken zeekraal.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen
Bereiding
- Bak acht geheel gepelde black tiger-garnalen licht aan in de olijfolie, peper en zout naar smaak toevoegen.
- Laat de garnalen afkoelen.
- Meng deze met 1 bakje Shiso Purple.
- Snij de lamsfilets in de lengte net niet door.
- Leg de gebakken garnalen met de Shiso purple in het midden van de lamsfilets en rol deze strak op met het ontbijtspek.
- Bak de lamsfilets aan in de olijfolie, verder rosé laten garen in de oven.
- Kook de rode wijn in met de Basil Cress, voeg daarna de demi glace toe.
- Bak de zeekraal beetgaar.
- Bak de overige vier garnalen (met kop) à la minute in de olijfolie, zout de garnalen na.
- Trancheer de lamsfilets in drie delen.
- Presentatie met de garnaal met kop, beide cressen, zeekraal en de Basil Cress-saus.
Bedenker
Rick Kleijwegt
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht