Geroosterde sardines
Gekaramelliseerd met tomaat, meloen en snijboonsalade.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Tussengerecht 4 personen
Bereiding
- Snijd de tomaat, meloen en snijboon op maat.
- Impregneer de tomaat en meloen in hun eigen coulis.
- Blancheer de snijboon.
- Dresseer naar voorbeeld.
Voor de sjalottensaus
- Snipper de sjalot fijn en stoof deze met zout volledig gaar.
- Blus af met wittewijnazijn en kook door met bouillon.
- Pureer deze massa en monteer met olijfolie.
Geroosterde sardines
- Kook van 65 gram glucose en 100 gram suiker een karamel 160° C.
- Voeg 10 gram champignonextract toe.
- Cutter de karamel fijn en zeef er met een mal de juiste vorm van.
- Smelt deze weer in de oven tot karamelplakken.
- Fileer de sardine via de buikzijde (laat de rug vast).
- Rooster deze kort in een open vlam.
- Zout de vis, zet deze terug in zijn vorm en breng de kern tot 46° C.
- Smelt de karamel eroverheen.
- Leg topjes limon cress over de rugzijde.
Opmaak
Dresseer naar voorbeeld.
Bedenker
Luc Kusters
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht