Geroosterde langoustine

Met krokant gebakken bloedworst en een brunoise van gerookte meloen.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Maak de meloen schoon en rook deze koud in een rookoven.
  2. Snij de meloen in een mooie brunoise.
  3. Maak de langoustines schoon zodat je alleen de staarten overhoudt en haal de darmen eruit.
  4. Snij de bloedworst in plakken en snij deze bij in een vierkant van 3 bij 3 cm.
  5. Bak de bloedworst krokant en rooster de langoustines in een pan.

Opmaak

  1. Leg de drie plakken bloedworst op een bord, doe er de brunoise van meloen op en leg daar de geroosterde langoustine op.
  2. Garneer het gerecht met de fijne kruidensalade.

Bedenker

Martin Kramer

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?