Gebraden houtduif
Met bulgur/couscous, merguez-gehakt, baklava, gedroogde tomaat en verse harissa.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen
Bereiding
- Van de houtduif de boutjes eraf snijden en konfijten in ganzenvet.
- Merguez-gehakt onder de huid stoppen en dan op het karkas bakken.
- De banaan, peer en appel in brunoise snijden en bakken en bij de brunoise van abrikoos, vijg, dadels voegen.
- De geplukte bouten, rozijnen, pijnboompitten en chiffonade van ¼ bos mint toevoegen in het baklavamengsel.
- Het filodeeg in banen snijden en insmeren met boter, het mengsel er op leggen, in een driehoek vouwen en eindigen met de boter.
- Vervolgens bakken in geclarifieerde boter.
- De harissa, de koriander, rest van de mint, Spaanse peper, knoflook, ras el hanout, sinaasappelbloesemwater en olijfolie mixen, door een fijne zeef drukken en op smaak brengen met zout.
- De ui snipperen en aanfruiten, de bulgur/couscous toevoegen en als een risotto koken met de kippenbouillon.
- Tomaat dun snijden en drogen in de oven.
Opmaak
- De bulgur/couscous in een steker doen, baklava er naastleggen, duivenfilet ervoor leggen en dresseren met de harissa, de gedroogde tomaat en Tahoon Cress.
Bedenker
Arnejan Kruithof
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht