Gebakken wilde eend

Met paddenstoelen en aardappelschuim, crème van pompoen en een jus van grapefruit.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Schil de butterned pompoen en snij hem in grove stukken.
  2. Kook de pompoen gaar, draai vervolgens in de thermoblender tot een crème en voeg eventueel vocht toe voor de textuur.
  3. Kook de aardappels gaar, pureer ze en voeg olijfolie, kookvocht, nootmuskaat, zout en peper toe.
  4. Doe de massa in een kidde en breng op druk met twee patronen.
  5. Breng de gevogeltejus aan de kook en maak hem op smaak met grapefuitsap.
  6. Maak de eend schoon en kerf met een ruit de vetlaag in.
  7. Bak de vetlaag krokant en draai om en gaar het vervolgens in de oven verder.
  8. Borstel de paddenstoelen voorzichtig schoon en sauteer ze.

Opmaak

  1. Maak een bord op met de verschillende componenten.
  2. Zie de foto voor een voorbeeld.

Bedenker

Thijs Griffioen

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl