Gebakken wilde eend
Met paddenstoelen en aardappelschuim, crème van pompoen en een jus van grapefruit.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen
Bereiding
- Schil de butterned pompoen en snij hem in grove stukken.
- Kook de pompoen gaar, draai vervolgens in de thermoblender tot een crème en voeg eventueel vocht toe voor de textuur.
- Kook de aardappels gaar, pureer ze en voeg olijfolie, kookvocht, nootmuskaat, zout en peper toe.
- Doe de massa in een kidde en breng op druk met twee patronen.
- Breng de gevogeltejus aan de kook en maak hem op smaak met grapefuitsap.
- Maak de eend schoon en kerf met een ruit de vetlaag in.
- Bak de vetlaag krokant en draai om en gaar het vervolgens in de oven verder.
- Borstel de paddenstoelen voorzichtig schoon en sauteer ze.
Opmaak
- Maak een bord op met de verschillende componenten.
- Zie de foto voor een voorbeeld.
Bedenker
Thijs Griffioen
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht