Gebakken Happy Shrimp
Met affila crème fraîche-ijs en een relish van mini Roma trostomaat.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen
Bereiding
- Karamelliseer de 100 gr suiker en doe daar de hazelnoten en de geblancheerde sinaasappel bij.
- Giet dit op een siliconenmat en laat het afkoelen, als het koud is de karamel cutteren.
- Kook de melk, room, crème fraîche en de suiker en verdeel de 2 bakjes Affilla Cress over 2 frixbakjes, giet de kokende compositie op de dooier en roer dit door met een garde.
- Verdeel daarna de compositie over de 2 frixbekers en vries deze minimaal 10 uur in.
- Droog de serranoham tussen 2 siliconenmatjes op 170° C, 8 min in de oven.
- Relish: olijfolie in een steelpan, Roma trostomaat, olijven en kappertjes erbij.
- Dit licht verwarmen.
- Bak de Happy Shrimp in de overgebleven ingrediënten en blus dit af met de citroensap.
- Draai voordat je de borden opmaakt de 2 frixbekers op in de frixair en zet deze terug in de vriezer.
- Maak de 4 borden op door rechts een lijn te leggen van de hazelnootkaramel en links de relish, dit zonder vocht.
- Twee Happy shrimps per bord op de relish, een quenelle op de hazelnoot en daarop de serranoham.
- Garneren met Rock Chives tegen de Happy Shrimp.
Bedenker
Dylan Groen
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht