Garnalen kroketten

Recept voor ongeveer 1,4 kilogram salpicon (20 kleine garnalenkroketten)

Een salpicon is een dikke ragout. Je gebruikt een salpicon om producten zoals bitterballen of kroketten mee te maken. 

Bereidingswijze

1. Smelt de boter in de pan en voeg de bloem toe.
2. Gaar de roux ongeveer vijf minuten en laat het daarna afkoelen.
3. Breng de bouillon aan de kook.
4. Voeg de bouillon toe aan de roux.
5. Bind de salpicon met de room en eidooiers.
6. Roer de garnalen en bieslook door de salpicon.
7. Giet de salpicon uit op de plaat, bestrijk hem met boter en laat hem afkoelen.
8. Klop het eiwit los met een garde en zeef het paneermeel en de bloem.
9. Spuit met een spuitzak cilinders van de salpicon.
10. Snijd de cilinder in de juiste grootte en rol de kroketten in de bloem, het losgeklopte eiwit en het paneermeel.
11. Frituur de kroketten op 180 graden Celsius.

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?