Een lauwwarme salade

Van babywitlof, appel, Honny Cress, gepofte parelgort met zacht gegaarde hertenboutfilet en sneeuw van Sechuan peper.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Tussengerecht 4 personen

Bereiding

Salade van babywitlof

  1. Maak de witlof schoon.
  2. De appel grof uitsteken met de pommes-parisiennnesboor.
  3. Dresseer met Honny Cress.

Hertenboutfilet

  1. Verwarm de pan en zet de hertenboutfilet goed aan.
  2. Draai de filet om totdat alle kanten goed dichtgeschroeid zijn.
  3. Laat het een halfuurtje rusten en gaar verder in de oven tot een kerntemperatuur van 54 ºC.
  4. Geef à la minute een tikje in de oven.

Malto-Sechuan peper

  1. Draai in de blender de Sechuan-peper, zonnebloemolie en het zout fijn.
  2. Laat dit een halve dag staan en zeef het dan door een fijne zeef.
  3. Doe de malto in een droog bekken, giet druppelsgewijs de Sechuan-olie erbij en blijf roeren met de garde tot het gewenste resultaat.

Parelgort

  1. Kook de parelgort met wat zout en een beetje olie gaar.
  2. Giet af en laat het vervolgens droog stomen.
  3. Laten drogen onder een warme lamp.
  4. Poffen op de wijze van popcorn.

Opmaak

  1. Dresseer de verschillende onderdelen naar eigen smaak en inzicht op bord.
  2. Zoals bijvoorbeeld op de foto.

Bedenker

Gilko Davidse

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl