Coquille van pastinaak met kuit van tomaat

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Amuse 4 personen

Bereiding

  1. Kook de geschilde aardappelen 30 minuten in op smaak gebracht water.
  2. Schil de pastinaak en kook deze in 0,5 liter water met 0,5 liter melk tot de pastinaak gaar is.
  3. Maak de aardappelpuree.
  4. Voeg er warme melk en boter aan toe, tot je een stevige puree hebt.
  5. Zeef de pastinaak uit het kookvocht.
  6. Pureer de gare pastinaak met behulp van een staafmixer tot er geen klontjes meer in zitten.
  7. Meng de aardappelpuree met de pastinaakpuree en maak er 1 glad geheel van.
  8. Kook 1 liter water met zout en leg de tomaat 2 seconden in het water, haal de tomaat eruit en leg deze vervolgens kort in ijswater.
  9. Ontvel de tomaat en snij in vieren.
  10. Verwijder de zaadlijn.
  11. Vul een spuitzak met de pastinaakpuree.
  12. Zet de steker in de schelp en spuit het vol met de pastinaakpuree.
  13. Leg er een partje tomaat langs.
  14. Garneer het geheel af met een Oyster Leaves.

Bedenker

Tim Werson

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl