Coquille van pastinaak met kuit van tomaat
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Amuse 4 personen
Bereiding
- Kook de geschilde aardappelen 30 minuten in op smaak gebracht water.
- Schil de pastinaak en kook deze in 0,5 liter water met 0,5 liter melk tot de pastinaak gaar is.
- Maak de aardappelpuree.
- Voeg er warme melk en boter aan toe, tot je een stevige puree hebt.
- Zeef de pastinaak uit het kookvocht.
- Pureer de gare pastinaak met behulp van een staafmixer tot er geen klontjes meer in zitten.
- Meng de aardappelpuree met de pastinaakpuree en maak er 1 glad geheel van.
- Kook 1 liter water met zout en leg de tomaat 2 seconden in het water, haal de tomaat eruit en leg deze vervolgens kort in ijswater.
- Ontvel de tomaat en snij in vieren.
- Verwijder de zaadlijn.
- Vul een spuitzak met de pastinaakpuree.
- Zet de steker in de schelp en spuit het vol met de pastinaakpuree.
- Leg er een partje tomaat langs.
- Garneer het geheel af met een Oyster Leaves.
Bedenker
Tim Werson
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht