Chicken inside-outside with structures of almonds

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Snij de vleugels van de piepkuikens.
  2. Maak deze goed schoon en pekel deze met kleurzout.
  3. Vacumeer ze met een klein beetje eendenvet en gaar ze in de roner op 80° C.
  4. Leg vervolgens de piepkuikens op ovenrekken en stoom deze gaar op 60° C in ca.
  5. 45 min.
  6. Laat uitstomen en snijd de borsten van het karkas.
  7. Maak van de karkassen een jus.
  8. Pekel de levers met kleurzout en vacumeer deze.
  9. Gaar de levers in de roner op 55° C.
  10. Snijd de appel, de sjalot, de tijm en de knoflook fijn en bak deze aan in een pan.
  11. Blus af met cognac en maak op smaak met peper en zout.
  12. Draai dit samen met de levers, de boter en de room fijn in de blender en maak eventueel nog op smaak.
  13. Verwarm de witte wijn en los hier de suiker in op.
  14. Schil de citroen en voeg samen met het sap de witte wijn toe.
  15. Snijd de perziken doormidden en vacumeer ze samen met het pocheervocht.
  16. Gaar de perziken op 75° C in ca.
  17. 15 min.
  18. gaar.
  19. Pluk het boutvlees en trek van de rest een jus.
  20. Maak een farce van het boutvlees en maak aan met mosterd, kippenjus, nootmuskaat, peper en zout.
  21. Rol het bladerdeeg uit en prik het aan beide zijden.
  22. Smeer de farce uit op het bladerdeeg en rol de twee uiteinden naar elkaar toe.
  23. Besmeer de rol met eigeel en vries in.
  24. Snij na het vriezen in dunne plakjes en bak op 200° C af in ca.
  25. 8 minuten.
  26. Vries het maïsbrood in en snij deze zo dun mogelijk op de snijmachine.
  27. Steek uit en bak af tussen twee siliconenmatjes op 160° in ca.
  28. 10 minuten.
  29. Bruineer het amandelschaafsel en zoek de grote hele exemplaren er tussenuit.
  30. Maak ondertussen een Metil-oplossing van 36 gr op 1 liter.
  31. Smeer de piepkuikenborst er mee in en plak het amandelschaafsel er dakpansgewijs op.
  32. Bak nu krokant in de boter.
  33. Doe voor het poeder van amandelolie 200 gr malto, 1 theelepel goudpoeder en een snuf zout in een bekken, voeg nu druppelsgewijs de amandelolie toe.

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl