Aloo gobi met zeeduivel
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen
Bereiding
- Kook de bloemkool gaar in kokend water met zout.
- Draai deze door in de blender tot een fijne crème.
- Week de gelatine in koud water en los deze op in de bloemkoolmassa.
- Koel de massa zo snel mogelijk terug naar ongeveer 30° C.
- Sla de room lobbig en de crème fraîche stijf.
- Monteer de room, de crème fraîche en de bloemkoolmassa en maak op smaak.
- Vul een spuitzak met de bloemkoolmousse en leg koud.
- Verwijder het vlies van de zeeduivel en pekel deze.
- Laat 6 uur intrekken.
- Wentel de loin na het pekelen in de rode kerrie en modelleer deze met behulp van plastic folie.
- Vries deze lichtjes aan en trancheer zeer dun.
- Leg de tranches dakpansgewijs neer en draai om.
- Spuit een baan bloemkoolmousse in het midden van de tranches zeeduivel.
- Rol op tot een rouleau.
- Leg de forelkuit op een lepel en brand deze met een gasbrander.
- Snijd de kern van de Romaanse sla bij en leg deze op de rouleau.
- Garneer voor de rest met Hollandse garnaaltjes, wakamé en Daikon Cress.
Bedenker
Geoffrey van Melick
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht