Aloo gobi met zeeduivel

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Kook de bloemkool gaar in kokend water met zout.
  2. Draai deze door in de blender tot een fijne crème.
  3. Week de gelatine in koud water en los deze op in de bloemkoolmassa.
  4. Koel de massa zo snel mogelijk terug naar ongeveer 30° C.
  5. Sla de room lobbig en de crème fraîche stijf.
  6. Monteer de room, de crème fraîche en de bloemkoolmassa en maak op smaak.
  7. Vul een spuitzak met de bloemkoolmousse en leg koud.
  8. Verwijder het vlies van de zeeduivel en pekel deze.
  9. Laat 6 uur intrekken.
  10. Wentel de loin na het pekelen in de rode kerrie en modelleer deze met behulp van plastic folie.
  11. Vries deze lichtjes aan en trancheer zeer dun.
  12. Leg de tranches dakpansgewijs neer en draai om.
  13. Spuit een baan bloemkoolmousse in het midden van de tranches zeeduivel.
  14. Rol op tot een rouleau.
  15. Leg de forelkuit op een lepel en brand deze met een gasbrander.
  16. Snijd de kern van de Romaanse sla bij en leg deze op de rouleau.
  17. Garneer voor de rest met Hollandse garnaaltjes, wakamé en Daikon Cress.

Bedenker

Geoffrey van Melick

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl