Hoofdstuk 2: Thee in de horeca

Naast water is thee het oudste en meest gedronken drankje ter wereld. Er zijn verschillende rituelen aan verbonden en thee wordt op alle momenten van de dag gedronken. Denk maar aan de ‘afternoon tea’.

Rijke geschiedenis

Afternoon tea

Lekkernijen

Zwarte theemelanges

In de horeca wordt verschillende thee gedronken. Thee van theeklassen als ‘groene en zwarte thee’, maar ook variaties, melanges en infusies. 

Populair

Geen thee maar…

Sommige planten, kruiden en extracten die niet van de theeplant zijn, worden toch thee genoemd.

Speciale werking

Op basis van de wensen van de gast kan je een theesoort adviseren. Soms is het dus handig om te vragen waar de gast behoefte aan heeft als hij vraagt naar jouw advies voor een theesoort.

Cafeïne

Tijdens het bereiden van thee in heet water komen vooral geur en smaak vrij maar ook een andere stof, namelijk cafeïne.

Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl