Hoofdstuk 3: Wijn

Net als bij het serveren van bier, serveer je wijn volgens bepaalde serveerregels. Zo controleer onder andere je voordat je een wijn serveert of hij de juiste serveertemperatuur heeft.

Inschenken van wijn

Bekijk de video over het openen en inschenken van wijn.

 

Voorproeven

Als je de wijn laat proeven, laat je het etiket aan de gast zien. Als je de fles wijn aan tafel hebt geopend, laat je deze eerst door een gast voorproeven.

Kurk

Kurk is een licht, elastisch materiaal dat wordt gemaakt van de schors van de kurkeik.

Een goed wijnglas

Afhankelijk van het type wijn dat je serveert kies je een wijnglas.

Verschillende glazen

Glazen opbergen

Een wijnglas kun je het beste afwassen in lauw warm water met reinigingsmiddel. Hierna spoel je het glas af en maak je het glas vlekvrij met een poleerdoek. 

Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl