Zalmfilet met beurre blanc-saus

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen

Bereiding

  1. Maak een beurre blanc-saus.
  2. Tourneer de aardappeltjes en kook ze in ca.
  3. 10 min.
  4. beetgaar.
  5. Stoof getourneerde rettich met wat boter en kippenbouillon in ca.
  6. 8 min beetgaar.
  7. Tegelijkertijd kan het bosuitje en de zeekraal worden meegestoven.
  8. Grill de zalmfilet aan de bovenkant en zijkanten licht en doe deze vervolgens nog ca.
  9. 6 minuten in de oven.
  10. Snijd ondertussen wat komkommer brunoise en meng dat met de zwarte kaviaar.
  11. Als de zalm klaar is, uit de oven halen.
  12. Voorzichtig het vel aan de onderkant losmaken en daarin de bieslook rollen.
  13. (zie foto) Leg het stuk zalm op het bord en rangschik de aardappeltjes en groente aan de zijkant van het bord.
  14. Giet wat beurre blanc naast de zalm.
  15. Tenslotte de komkommer speels napperen met de zwarte kaviaar op en naast de zalm.

Bedenker

Ali Avci

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl