Zalmfilet met beurre blanc-saus
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen
Bereiding
- Maak een beurre blanc-saus.
- Tourneer de aardappeltjes en kook ze in ca.
- 10 min.
- beetgaar.
- Stoof getourneerde rettich met wat boter en kippenbouillon in ca.
- 8 min beetgaar.
- Tegelijkertijd kan het bosuitje en de zeekraal worden meegestoven.
- Grill de zalmfilet aan de bovenkant en zijkanten licht en doe deze vervolgens nog ca.
- 6 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen wat komkommer brunoise en meng dat met de zwarte kaviaar.
- Als de zalm klaar is, uit de oven halen.
- Voorzichtig het vel aan de onderkant losmaken en daarin de bieslook rollen.
- (zie foto) Leg het stuk zalm op het bord en rangschik de aardappeltjes en groente aan de zijkant van het bord.
- Giet wat beurre blanc naast de zalm.
- Tenslotte de komkommer speels napperen met de zwarte kaviaar op en naast de zalm.
Bedenker
Ali Avci
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht