Wilde duif
Met eigen jus, rode biet op verschillende manieren, pastinaakcrème, peperkoekkruim, babymaïs en BBQ-mayonaise.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen
Bereiding
Wilde duif
- Vier duiven uitbenen, de pootjes eraf snijden.
- Van de haasjes, eiwit en room een farce draaien en op smaak brengen met peper en zout.
- Het borstje loshalen.
- Het huidje van de duif pareren en daar het borstje opleggen, licht insmeren met de farce en dan een andere borstfilet erop leggen.
- Zorg ervoor dat de rouleaux van links naar rechts even dik zijn.
- De borstjes in de huid oprollen, daaromheen crepinette rollen.
- De vier rouleaux en de acht pootjes in ganzenvet licht garen.
- De rouleaux uit het ganzenvet halen en licht aanzetten in de pan.
- De pootjes, uit het ganzenvet, licht paneren.
- Anglaise paneren met de bloem, eiwit, wat peper, zout en panko.
- De botjes niet paneren.
- A la minute frituren.
Pastinaakcrème
- Pastinaak schillen en ontdoen van de kern.
- Koken in kippenbouillon totdat de pastinaak gaar is.
- Fijndraaien met wat roomboter en room.
Scarlet-rodebietsorbet
- Scarlet Cress met de rode biet blenden.
- Opzetten met de rode wijn en suiker, totdat de suiker is opgelost, daarna van het vuur af.
- Gelatine erbij, passeren en laten afkoelen.
- Draai massa tot sorbet.
BBQ-mayonaise
- De zonnebloemolie in een bakje doen, in de stoompan zetten en de houtskool eronder leggen zodat de smaak van de houtskool in de olie trekt (verwarm).
- Eidooiers met Worschestershiresaus, smaakstoffen en natuurazijn kloppen, dan druppelsgewijs de BBQ-zonnebloemolie er bij kloppen.
Rode biet op verschillende manieren
- De minibiet koken en ontdoen van de schil.
- Opwarmen met wat roomboter, kippenbouillon en smaakstoffen.
- De biaggiobiet schillen, schaven, op smaak brengen met olijfolie en maldonzout.
- De twee gekookte bieten schoonmaken, fijnhakken, mengen met smaakstoffen.
- Verwarm in een pan met wat roomboter.
- Met twee lepels vormen tot quenelle.
Overige ingrediënten
- Babymaïs blancheren, à la minute warm maken met wat kippenbouillon en roomboter.
Bedenker
Gilko Davidse
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht