Truffel van Hollandse nieuwe

Met een salade van rode biet en haringkaviaar.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Amuse 4 personen

Bereiding

Truffel van Hollandse nieuwe

  1. Maak de haringen schoon en hak ze fijn tot tartaar.
  2. Breng de tartaar op smaak met peper en de fijngesneden sjalot.
  3. Snijd het roggebrood zeer fijn.
  4. Snijd de bieslook zeer fijn (1 mm).
  5. Meng het roggebrood met de bieslook.
  6. Maak met behulp van een ijsknijper bolletjes van de tartaar.
  7. Rol de bolletjes voorzichtig door het mengsel van roggebrood en bieslook.
  8. Rol ze tussen je handen zodat een mooi vast bolletje ontstaat.
  9. Leg de bolletjes op een plateau en zet ze koel weg.
  10. Maak de salade van rode biet.

Salade van rode biet

  1. Schil de gekookte en de rauwe rode bieten.
  2. Schil de komkommer, snijd hem in twee delen en verwijder het zaad.
  3. Snijd de bieten en de komkommer met de mandoline in zeer dunne reepjes.
  4. Breng de salade met olijfolie, peper en zout op smaak.

Opmaak

  1. Leg in het midden van het bordje de salade van rode biet.
  2. Leg de truffel van haring in het midden op de salade.
  3. Roer de crème fraîche door.
  4. Leg een toefje crème fraîche boven op de truffel.
  5. Maal nog wat verse peper op de crème fraîche.
  6. Garneer het geheel met haringkaviaar.

Bedenker

André Verdam

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl