Truffel van Hollandse nieuwe
Met een salade van rode biet en haringkaviaar.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Amuse 4 personen
Bereiding
Truffel van Hollandse nieuwe
- Maak de haringen schoon en hak ze fijn tot tartaar.
- Breng de tartaar op smaak met peper en de fijngesneden sjalot.
- Snijd het roggebrood zeer fijn.
- Snijd de bieslook zeer fijn (1 mm).
- Meng het roggebrood met de bieslook.
- Maak met behulp van een ijsknijper bolletjes van de tartaar.
- Rol de bolletjes voorzichtig door het mengsel van roggebrood en bieslook.
- Rol ze tussen je handen zodat een mooi vast bolletje ontstaat.
- Leg de bolletjes op een plateau en zet ze koel weg.
- Maak de salade van rode biet.
Salade van rode biet
- Schil de gekookte en de rauwe rode bieten.
- Schil de komkommer, snijd hem in twee delen en verwijder het zaad.
- Snijd de bieten en de komkommer met de mandoline in zeer dunne reepjes.
- Breng de salade met olijfolie, peper en zout op smaak.
Opmaak
- Leg in het midden van het bordje de salade van rode biet.
- Leg de truffel van haring in het midden op de salade.
- Roer de crème fraîche door.
- Leg een toefje crème fraîche boven op de truffel.
- Maal nog wat verse peper op de crème fraîche.
- Garneer het geheel met haringkaviaar.
Bedenker
André Verdam
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht