Trifle van mascarpone speculaaskruiden en gepocheerde peer

Feestelijk nagerecht voor 4 personen

Bereid samen met chef-kok Mounir Toub een heerlijk 3-gangen feestmenu met voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Dan ben jij deze feestdagen de chef in huis! Helemaal onderaan deze pagina vind je het bijpassende voor- en hoofdgerecht.

Bereidingswijze - Mascarpone speculaasvulling

  1. Breng de mascarpone op smaak met poedersuiker en speculaaskruiden en klop kort met de garde door elkaar.
  2. Klop in een andere bekken de slagroom iets dikker dan yoghurtroom.
  3. Meng met een pannenlikker de mascarpone luchtig door elkaar.

Bereidingswijze - Gepocheerde peren

  1. Meng cranberry sap, water, rasp en sap van limoen, suiker, kaneelstokje, vanillestokje en steranijs in een kookpan, breng aan de kook en laat op laag vuur pruttelen.
  2. Schil de peren en verwijder het klokhuis.
  3. Snijd de peren in grove gelijkmatige stukken en doe ze bij het kookvocht.
  4. Dek de peren af met een cartouche en breng het kookvocht weer aan de kook.
  5. Laat de peren op laag vuur pocheren tot de peren net beetgaar zijn (ongeveer 20 minuten). Zet het vuur uit en laat de peren in het vocht nagaren.

Bereidingswijze - Overige ingrediënten

  1. Slap de frambozenjam af met een beetje van het kookvocht om een frambozensaus te verkrijgen.
  2. Breek de bastogne koeken in grove stukken.
  3. Steek de kruidenkoeken rond uit zodat ze in de glazen passen.
  4. Contoleer of de frambozen (of bramen/aardbeien) schoon zijn.
  5. Rasp het blok pure chocolade met een rasp tot kleine schilfers.
  6. Halveer de gebrande hazelnoten.

Opmaak gerecht

  1. Maak het gerecht naar eigen inzicht en creativiteit op (zie het voorbeeld in het filmpje hoe het zou kunnen) en garneer met de pure chocolade schilfers en hazelnoten.  

Eet smakelijk!

Culinaire groet, 
Mounir Toub

Chef-kok Mounir Toub is ambassadeur van de lesmethode SVH Bedi­en­ingsas­sis­tent (BAS) en SVH Keuke­nas­sis­tent (KAS) waar dit recept onderdeel van is. Deze methode bestaat uit the­o­rieboeken, werk­boeken, prak­tijkkaarten, instruc­tiefilms en een online omgev­ing. Voor meer info kijk op www.basenkas.nl.

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl