Springbokfilet

Met knolselderie, koolraap en spek, gefrituurde walnoten, enoki en een jus van aceto balsamico en kaneel.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 6 personen

Bereiding

  1. Snij het (bevroren) spek in kleine blokjes en bak in de maïskiemolie lichtbruin.
  2. Schil de knolselderie en koolraap en snij deze brunoise, blancheren en bij doorgifte opstoven met roomboter en op smaak brengen met de spekjes, peper, zout.
  3. Verwarm de oven voor op 145 °C.
  4. Bestrooi de springbokfilet met zout en peper, braad het vlees een minuut of vier aan in roomboter.
  5. Laat verder in de oven garen (ovenschaal ongeveer 4 min.
  6. ) hierna laten rusten en trancheren.
  7. Breng 3 dl rode wijn, 1 dl aceto balsamico, 1 blaadje laurier, kaneelstokje en 2 peperkorrels aan de kook en reduceer dit tot 1 dl, voeg de wildjus toe.
  8. Laat dit goed doorkoken.
  9. Maak de saus af met roomboter, zout en peper.

Enoki's

  1. Snij ze los van de bodem en marineer deze op het laatste moment met een hele mooie walnotenolie, peper en zout.
  2. Frituur de walnoten in tempurabeslag tot ze mooi goudbruin zijn.

Opmaak

  1. Dresseer de knolselderie, koolraap en spek in een streep, daarbovenop de tranches springbok en speels erop de enoki's, walnoten en giet de saus er speels omheen.

Bedenker

Bart Zandvliet

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl