Sashimi "Nevy style"
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen
Bereiding
- Snijd de tonijn, zalm en hamachi met een vlijmscherp mes in dunne plakken van een halve centimeter en zet ze afgedekt in de koelkast.
- Snijd 4 kapjes schil van een limoen, haal het vruchtvlees eruit en vul de limoenkapjes met een tipje wasabi.
- Schil de daikonwortel, was deze goed en snijd met een Japanse mandoline mooie dunne lange juliennerepen.
- Vervolgens een half uur in ijswater zetten om mooi gekrulde, knapperige daikon julienne te krijgen.
- Neem 4 zwarte ronde borden, leg hierop 4 zwarte papieren servetten met daar bovenop crushed ice.
- Bedek het ijs met twee kleuren Shiso Leaves en dresseer hierop dakpansgewijs de tonijn, zalm en hamachi.
- Garneer de borden met de ingemaakte gember en groene julienne gesneden daikonwortel.
- Leg hiertussen de limoenkapjes met wasabi en serveer de sojasaus en eetstokjes apart.
Bedenker
Charly de Wijs
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht