Roomijs

Recept voor 1 liter roomijs

Roomijs smelt langzaam in je mond en heeft een fluweelzachte smaak. Roomijs mag roomijs genoemd worden als het minimaal 5% melkvet bevat. De basis voor roomijs bestaat uit vloeistoffen, droge stoffen en vetten.

Werkwijze:

1. Kook de melk met een uitgeschraapt vanillestokje en laat het daarna tien minuten met een deksel op de pan trekken.
2. Vermeng het eigeel met de room in een beslagkom tot een glad mengsel.
3. Giet de warme melk onder voortdurend roeren met een garde bij het mengsel en zet dit terug op het vuur.
4. Breng het mengsel onder voortdurend roeren met een spatel op 75°C.
5. Giet de compositie door een fijne zeef in een bekken. Zorg ervoor dat het bekken waarin je de compositie giet, in een bak met ijswater staat. Zo gaart je compositie niet door.
6. Roer om de vijf minuten door de compositie heen tot het koud is. Laat de compositie ongeveer 4 uur rijpen.
7. Giet de compositie in de ijsmachine en draai de ijsmachine.

Wist je dat... 
Roomijs een belangrijk bestanddeel is van een milkshake? Meng vers fruit, roomijs en melk in de blender voor een heerlijke milkshake! 

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?