Parmigiano Reggiano hot & cold
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Tussengerecht 4 personen
Bereiding
- Verwarm de melk en los hier de suiker, 210 gr geraspte kaas en de glucose in op.
- Giet door een fijne zeef en kook de massa nog een keer op.
- Voeg de eidooiers toe en haal de pan van het vuur.
- Voeg als laatste de cortina toe met behulp van een staafmixer.
- Vul twee pacojet-bekers en vries deze in.
- Draai het ijs à la minute op.
- Rasp 100 gr kaas op een vetvrij papiertje en rasp er daarna wat truffel naar smaak over.
- Leg het papiertje op een bord en doe 20 sec.
- in de magnetron op 800 watt.
- Laat daarna afkoelen op de werkbank.
- Als de kletskop is afgekoeld nog een keer in de magnetron alleen dan zonder bord.
- Maak een salpicon en smelt hierin 120 gr kaas.
- Laat deze afkoelen en maak kleine bolletje met een ijslepel.
- Haal ze een keer door de bloem, daarna door het eiwit en als laatste door de fijne panco.
- Herhaal dit nog een keer en vries de bitterballen in.
- Frituur de bitterballen op 180° C.
- Kook de room en smelt hier 100 gr kaas in.
- Laat afkoelen naar de 60° C en voeg sucro toe.
- Schuim op met behulp van een staafmixer.
Bedenker
Geoffrey van Melick
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht