Limoenbavarois met appelsalade

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Nagerecht 10 personen

Bereiding

  1. Begin met de limoenplakjes te drogen in een lauwe oven van ongeveer 50 °C ca.
  2. 2 of 3 uur, indien nodig nog enige tijd op 75 °C.
  3. Bewaren op een droge plaats.

Bereiding bavarois

  1. Het sap van de citroen, limoen en citroendrank verwarmen en de geweekte gelatine hieraan toevoegen.
  2. Zoeten met suiker.
  3. Compositie laten afkoelen.
  4. Ondertussen de slagroom met suiker lobbig kloppen.
  5. Wanneer de compositie gaat hangen deze samenvoegen met de geklopte slagroom en de citroenschil naar smaak toevoegen.
  6. De bavarois verdelen over tien bolvormpjes en in de koeling plaatsen.
  7. De rozijnen wellen in verwarmde citroendrank met weinig citroen-/limoensap en af laten koelen, daarna laten uitlekken en met keukenpapier droog maken.
  8. De appels schillen en behandelen met citroen-/limoensap.
  9. Van de appel kleine gelijkmatige blokjes snijden en behandelen als boven, zodat ze mooi blank blijven.
  10. Behandel de appel en rozijnen met citroengelei zodat ze mooi glanzen.

Opmaak

  1. Neem een mooi bord, bijvoorbeeld rechthoekig.
  2. Bestrooi een deel met patisserie-poedersuiker met daarover wat kaneel.
  3. Componeer op het andere deel de bavarois en de appelsalade met de rozijnen.
  4. Garneer met de gedroogde citroenplakjes, de Limon Cress en Apple Blossom.

Bedenker

Klaas Bronsema

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?