Limoenbavarois met appelsalade
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Nagerecht 10 personen
Bereiding
- Begin met de limoenplakjes te drogen in een lauwe oven van ongeveer 50 °C ca.
- 2 of 3 uur, indien nodig nog enige tijd op 75 °C.
- Bewaren op een droge plaats.
Bereiding bavarois
- Het sap van de citroen, limoen en citroendrank verwarmen en de geweekte gelatine hieraan toevoegen.
- Zoeten met suiker.
- Compositie laten afkoelen.
- Ondertussen de slagroom met suiker lobbig kloppen.
- Wanneer de compositie gaat hangen deze samenvoegen met de geklopte slagroom en de citroenschil naar smaak toevoegen.
- De bavarois verdelen over tien bolvormpjes en in de koeling plaatsen.
- De rozijnen wellen in verwarmde citroendrank met weinig citroen-/limoensap en af laten koelen, daarna laten uitlekken en met keukenpapier droog maken.
- De appels schillen en behandelen met citroen-/limoensap.
- Van de appel kleine gelijkmatige blokjes snijden en behandelen als boven, zodat ze mooi blank blijven.
- Behandel de appel en rozijnen met citroengelei zodat ze mooi glanzen.
Opmaak
- Neem een mooi bord, bijvoorbeeld rechthoekig.
- Bestrooi een deel met patisserie-poedersuiker met daarover wat kaneel.
- Componeer op het andere deel de bavarois en de appelsalade met de rozijnen.
- Garneer met de gedroogde citroenplakjes, de Limon Cress en Apple Blossom.
Bedenker
Klaas Bronsema
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht