Kangoeroe

Met panade van kokos en fenegriek, kokos-kerriejus met Ghoa Cress en crème van bataat met limoen en citroengras.

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen

Bereiding

Kangoeroe met panade van kokos en fenegriek

  1. Kangoeroe even aanbakken, bestrooien met peper en zout en door de kokos en fenegriek rollen.
  2. Filets even laten rusten.
  3. Garen tot medium in oven van 180 ºC.

Kokos-kerriejus met Ghoa Cress

  1. Beetje arachideolie in een pan met kerriepoeder en korianderzaad verhitten.
  2. Afblussen met kokosmelk.
  3. De jus zeven en op smaak brengen met peper en zout.
  4. Daarna nog iets arachide­olie toevoegen en even roeren.

Crème van bataat met limoen en citroengras

  1. Bataat schillen en in grove blokken snijden.
  2. Garen in de room en boter samen met het citroengras en de limoen.
  3. Pureren en op smaak brengen met peper en zout.

Opmaak

Crème in spiraal op bord, daar omheen de kokos-kerriejus (het moet iets schiften) en in het midden de kangoeroe met kokos-fenegriekpanade.
Garneren met Ghoa Cress.

Bedenker

Erik Jager

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Wil je weten wat er veranderd is op het nieuwe Passie voor Horeca?