Kangoeroe
Met panade van kokos en fenegriek, kokos-kerriejus met Ghoa Cress en crème van bataat met limoen en citroengras.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen
Bereiding
Kangoeroe met panade van kokos en fenegriek
- Kangoeroe even aanbakken, bestrooien met peper en zout en door de kokos en fenegriek rollen.
- Filets even laten rusten.
- Garen tot medium in oven van 180 ºC.
Kokos-kerriejus met Ghoa Cress
- Beetje arachideolie in een pan met kerriepoeder en korianderzaad verhitten.
- Afblussen met kokosmelk.
- De jus zeven en op smaak brengen met peper en zout.
- Daarna nog iets arachideolie toevoegen en even roeren.
Crème van bataat met limoen en citroengras
- Bataat schillen en in grove blokken snijden.
- Garen in de room en boter samen met het citroengras en de limoen.
- Pureren en op smaak brengen met peper en zout.
Opmaak
Crème in spiraal op bord, daar omheen de kokos-kerriejus (het moet iets schiften) en in het midden de kangoeroe met kokos-fenegriekpanade.
Garneren met Ghoa Cress.
Bedenker
Erik Jager
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht