In hooi gegaarde reebout
Met fricassee van groene kool, pastinaakmousseline en een aardappeltuille.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Hoofdgerecht 4 personen
Bereiding
Reebout
- Doe het hooi en de lavendel in een pan met witte wijn en leg hierop de reebout.
- Doe de deksel erop en laat ongeveer zeven minuten garen.
- Daarna laten rusten.
Groene kool
- Snij de groene kool ragfijn, blancheer deze in kokend water met zout.
- Zet het spek (fijne brunoise) aan met een uitje, voeg hier de groene kool aan toe en bak het kort.
- Voeg een klein scheutje room toe en smaak af met zout en nootmuskaat.
Tuille
- Kook de aardappels en maak er puree van.
- Meng de puree met de rest van de ingrediënten en breng op smaak.
- Smeer het als een tuille uit op een siliconenmat en bak af in de oven op 150 ºC, ongeveer 10 minuten zonder vin.
Pastinaakpuree
- Schil de pastinaak en gaar deze in de melk en de bouillon.
- Als de pastinaak gaar is, goed uit laten lekken, cutteren en dan door een fijne zeef drukken.
- Bij het doorgeven afmaken met zout en eventueel afslappen met room.
Opmaak
- Maak een zwierige vorm van een schep pastinaakpuree, schep de groene kool ernaast.
- Leg de trancheerde ree op de groene kool en steek een tuille van aardappel in de pastinaakpuree.
- Garneren met cress naar keuze.
Bedenker
Johannes Nieuwenhuizen
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht