Gluten- en suikervrij chocoladedessert
Met een kern van karamelroom.
Nagerecht
Bereiding
Suikervrij chocolade biscuit (1)
- Dooier + ei + bovenste Maltitol opkloppen.
- Eiwit + Maltitol opkloppen.
- Zetmeel + cacao + amandelpoeder zeven.
- Alles monteren.
- In vormen bakken.
Dulche de Leche (2)
- Maltitol + 1/3 water koken tot lichte karamel.
- Blussen met room (100° C) Restant toevoegen.
Xocoline mousse (3)
- Room lobbig.
- Dooier + Maltitol opslaan (40°C).
- Melk koken, gelatine toevoegen.
- Xocoline toevoegen en oplossen, afkoelen tot 30° C.
- Pâte au bombe toevoegen (punt 2).
- Room toevoegen.
Opmaak
- Dulce de Leche invriezen in 4 cm bolletjes.
- Suikervrij chocoladebiscuit bakken in 6 cm Flexipan, invriezen.
- Xocolinemousse in 6 cm bol spuiten en Dulce de Leche er in drukken, invriezen.
- Xocoline mousse op suikervrij chocoladebiscuit strijken, koelen.
- 6 cm bol op gekoelde vormen zetten en invriezen.
- Lossen en afspuiten met Xocoline spuitchocolade.
- Plastic 7cm hoog en Xocoline er op gieten en met kam decor maken en om dessert zetten.
- Bestrooien met bladgoud.
Bedenker
Jeroen GoossensIn
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht