Gezoete couscous
Met gesuikerde vruchten, pistachenoten en karnemelkijs.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen
Bereiding
Mintolie
- Neem een halve bos mint en zet deze onder met arachideolie, dek dit af en laat zo twee dagen trekken.
Gesuikerde olijven
- Neem 8 stuks en zet onder met 1 deel suiker en 1 deel water.
- Breng dit gedurende twee weken elke dag aan de kook en laat weer afkoelen tot ze versuikerd zijn (regelmatig aanvullen met water zodat ze onder water blijven staan).
Boerenkarnemelk
- Karnemelk met 1 dun plakje gezouten citroen en wat zout laten trekken (een halve dag laten trekken, daarna zeven en eventueel zout naar smaak toevoegen).
Karnemelkijs
- 1 liter karnemelk, 350 gram suiker, rasp van 1/2 citroen en dit koud draaien tot -7° C.
Couscous
- Doe de couscous in een schaal, breng 2 dl water aan de kook en giet dit op de couscous, afdekken met trekfolie en rustig verder laten garen op een warme plek.
- Af laten koelen en op smaak brengen met poedersuiker en mintolie (koud serveren).
Pistachenoten
- Maak een mengsel van poedersuiker en water zodat het blijft plakken aan de pistachenoten.
- In de oven verwarmen op 170° C totdat ze krokant zijn.
- Snijd de gewelde abrikozen, zwarte olijven, gedroogde vijgen en dadels in gelijke stukjes.
Opmaak
- Couscous in het midden over vier borden verdelen.
- Garnituur verdelen over de couscous.
- Karnemelkijs in het midden en hierover een klein scheutje mintolie.
- De gezouten karnemelk uitserveren, de gast kan zelf de hoeveelheid karnemelk bepalen
Bedenker
Gerrit van den Berg
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht