Fazant op tarte tatin
Van appel en zuurkool met jus van Friese droge worst.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen
Bereiding
Zuurkool
- Zuurkool iets afspoelen en opzetten met de wijn, kruidnagel en appelsap.
- Laat het geheel even koken, giet het vocht af en verwijder de kruidnagel.
- Breng op smaak met wat zeezout en peper.
Tarte tatin
- Water en suiker koken tot het vocht verdwijnt en er een karamel onstaat.
- Giet dit in de aluminium vorm en leg er de appelpartjes op van een appel.
- Bedek deze met het bladerdeeg en bak het af op 210 ºC, ongeveer 11 minuten.
- Stort de bakjes direct uit de oven op het bord met een klein beetje warme zuurkool.
Jus van Friese droge worst
- Kook de wildjus met half gesneden droge worst en laat het geheel een half uur trekken.
- Zeef de jus en monteer deze met de koude boter en olijfolie.
- Breng op smaak met zeezout.
Fazant
- Bak de fazantfilets kort aan en leg ze op een rooster in de oven van 90 ºC voor ongeveer 25 minuten.
- Trancheer de fazant en giet er wat jus overheen en leg de tranches op de tarte tatin.
Opmaak
- Maak van de rest van de jus met de rest van de appel een saus en bind dit op met 5 g gel vegetal.
- Stort dit in een vorm en snij het in een mooie rechte baan.
- Maak van de droge worst die over is mooie brunoise als garnituur.
- Maak met een lepel een strakke streep saus.
- Voeg wat Affilla Cress en Apple Blossom toe.
- Let op dat je het geheel lauwwarm meegeeft op een warm bord.
Bedenker
Douwe van der Lei
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht