Drie bereidingen vegetarisch (Anders dan Anders)

Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 4 personen

Bereiding

Kaasmabre

  1. Vorm bekleden met plastic, hierna bekleden met de gemarmerde kaas.
  2. Zorg ervoor dat het mooi sluitend is zodat er geen openingen ontstaan (terugkoelen is van belang).
  3. Snij van iedere andere soort lange reepjes van ±3 mm.
  4. Courgette alleen de buitenkant blancheren.
  5. Ricotta met witte wijn en agar-agar verwerken.
  6. De beklede vorm afvullen naar eigen inzicht.
  7. Minimaal twee uur laten rusten (liefst onder druk).

Bombe

  1. De chèvre Saint-Loup met witte wijn en agar-agar oplossen, fijnmalen en hierna de honing toevoegen.
  2. Alles terugkoelen en hangend maken.
  3. Lobbige slagroom toevoegen en op smaak brengen.
  4. In vorm gieten bv.
  5. kleine koffiemaatlepel.
  6. Voor de afwerking isomalt verwerken tot de gewenste vorm.
  7. Als laatste rond uitgestoken kletsenbrood dat fungeert als bodem (evt.
  8. toasten).

Gorgonzolamousse

  1. Trammezini (wit) zo dun mogelijk uitrollen met behulp van pastamachine.
  2. Besprenkelen met wat olijfolie.
  3. Lange lamellen op maat snijden, om ronde ringvormen doen, evt.
  4. met bakpapier om ring.
  5. Broodlamel om de ring en vastzetten met paperclip, vergeet niet aan bovenkant opening te maken voor bieslooksteel.
  6. Afbakken op droge lucht 180° C met blower uit.
  7. Maak van de gorgonzola een mousse, op het laatste moment fijngesneden borage cress erdoor mengen en op smaak brengen.
  8. Zet eerst de ring vast op het bord, vervolgens strak in het midden een quenelle mousse.

Bedenker

Martin Hoppers

 

In samenwerking met het Koksgilde Nederland

Naar receptenoverzicht
Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl