Bombe van rivierkreeft
Met interieur van oester en kropslaharten, geserveerd met strandkrabbisque.
Bekijk hier het recept met de stap voor stap bereidingswijze van het gerecht. Voorgerecht 12 personen
Bereiding
Interieur
- Alle ingrediënten zonder de haringkaviaar in de blender gladdraaien.
- Door een zeef halen en met staafmixer Xantana toevoegen totdat de massa hangend wordt.
- Dan de haringkaviaar door de massa spatelen.
- Met spuitzak flexipanmatje met kleine bombevorm vullen en in de vriezer laten bevriezen.
Mousse
- Gerookte zalm met de bisque gladdraaien in de magimix.
- Rivierkreeftenvlees fijnhakken met koksmes.
- Room met crème fraîche lobbig kloppen.
- Noilly prat verwarmen en de geweekte gelatine oplossen.
- De gladgedraaide zalm met de room en crème fraîche mengen, Noilly prat toevoegen en samen met het rivierkreeftvlees mengen tot mooie massa.
- De vanilleazijn en de aceto toevoegen naar smaak.
- Met behulp van een spuitzak de grote flexipan bombevormen tot iets over de helft vullen met mousse.
- Druk nu de bevroren oesterinterieurtjes in de mousse en bedek deze weer met mousse tot de bombe afgevuld is.
- Het interieur moet mooi in het midden zitten! Laat de bombes in de vriezer hard worden zodat ze later makkelijk lossen.
- Als de bombes gelost zijn, laat ze dan rustig een nacht in de koelkast ontdooien.
- Bestrooi vlak voor het dresseren de bombes met heel fijngesneden broodcroutons en gefrituurde bleekselderijblaadjes en eventueel fijne stukjes bonitovlokken.
- Serveer de bombe samen met een espressokopje gevuld met strandkrabbisque.
- Garneer het gerecht met een oesterblaadje en een eetbaar viooltje.
Bedenker
Marco Krispijn
In samenwerking met het Koksgilde Nederland
Naar receptenoverzicht