Hoofdstuk 1: Het ontbijt

Het ontbijt wordt ook wel de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Ontbijten kan natuurlijk met verschillende gerechten. Warm of koud, vloeibaar of vast: iedereen heeft zo zijn eigen voorkeuren. De één start z’n dag bijvoorbeeld liever met yoghurt en muesli en de ander met vers fruit en een croissant.

In Nederland is het gebruikelijk om thuis te ontbijten, maar in andere landen is het heel normaal om buiten de deur te ontbijten. Ook bij ons gebeurt dit steeds vaker. Uitgebreid ergens gaan eten aan het begin van je dag of snel onderweg wat halen. Alles is mogelijk!

Als medewerker in een ontbijtgelegenheid is het belangrijk dat je rekening houdt met de behoeftes van je gasten. Die behoeftes zijn vaak anders dan ’s middags of ’s avonds. Probeer dat goed in te schatten en houd rekening met de wensen van je gasten. Let bijvoorbeeld goed op hun verbale en non-verbale communicatie.

In veel ontbijtgerechten zitten allergenen. Voedselallergenen zijn eiwitten die allergische reacties kunnen opwekken bij mensen. Deze allergenen kunnen aanwezig zijn in bepaalde ingrediënten. Het is belangrijk dat je een gast hier meer informatie over kan bieden en dat de gast de mogelijkheid heeft om te laten weten welke allergieën of voedselintoleranties hij of zij heeft. Zo kan je hier rekening mee houden. Natuurlijk is het dan ook fijn als je alternatieve gerechten kan aanbieden. Heeft iemand bijvoorbeeld een glutenallergie, biedt dan glutenvrij brood aan of yoghurt met quinoa en fruit.

De trend van vegetarisch en veganistisch eten zie je ook terug bij het ontbijt. Plantaardige zuivel krijgt daarin een belangrijkere rol, bijvoorbeeld pancakes gemaakt met amandelmelk, havermelk in je cappuccino en kokosmelk in smoothies, maar ook plantaardige kaas kan een van de wensen zijn die gasten kunnen hebben.

Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl