Hoofdstuk 3: Apparatuur en gereedschap

Als je in de bakkerij werkt kom je veel apparatuur en gereedschap tegen. Gelukkig maar, want dit maakt het werk van de bakker een stuk makkelijker. Wel is er veel te leren, want je wil natuurlijk weten waar alles voor gebruikt wordt.

Een heel belangrijk apparaat in de bakkerij is natuurlijk de oven. Deze wordt voor zowel brood als banket heel veel gebruikt. Je zou misschien denken dat er maar één soort oven is, maar vaak worden er in een bakkerij verschillende soorten ovens gebruikt!

Een vloeroven, ook wel inschietoven, dekoven of etageoven genoemd.

Veel handelingen in de bakkerij zouden te zwaar zijn om altijd met de hand te doen. Waar denk je dat de volgende machine voor wordt gebruikt? Als de machine niet zou bestaan zouden alle bakkers hele vermoeide armen hebben..

Er worden ook allerlei kleinere gereedschappen gebruikt. Of je nu koekjes wil snijden, taart decoreren of brooddeeg inknippen: er is bijna overal wel een hulpmiddel voor. Ken jij de volgende gereedschappen al?

Meer ontdekken over leren en werken in de horeca? Kijk op horeca.nl