SVH Meesterijsbereider
De diplomapiramide SVH Meesterijsbereider laat zien uit welke niveaus dit vakgebied is opgebouwd. Bij elk niveau hoort een competentieprofiel met daarbij behorende kennis en vaardigheden.
De piramide geeft aan wat je op een bepaald niveau moet kunnen en kunnen verwachten en welk arbeidsmarktperspectief er is. Zo begint deze piramide bij de functie: Basisijsbereider en kun je via Gespecialiseerd ijsbereider naar Meestergezel en als hoogste graad van vakbekwaamheid: SVH Meesterijsbereider.
Zie hieronder een uitleg van de verschillende niveaus.
Basisijsbereider
In een ambachtelijke ijssalon wordt het ijs dat verkocht wordt, zelf gemaakt. De basisijsbereider maakt zelf de ijssoorten en de smaken die verkocht worden en kan helpen met het maken van de ijscreaties zoals ijstaarten.In een ambachtelijke ijssalon wordt het ijs dat verkocht wordt, zelf gemaakt. De basisijsbereider maakt zelf de ijssoorten en de smaken die verkocht worden en kan helpen met het maken van de ijscreaties zoals ijstaarten.
Lees meer over basisijsbereider.
Gespecialiseerd ijsbereider
In een ambachtelijke ijssalon wordt het ijs dat verkocht wordt, zelf gemaakt. De gespecialiseerd ijsbereider bedenkt nieuwe smaken, nieuwe ijssoorten en kan eigen ijscreaties ontwikkelen.
Lees meer over gespecialiseerd ijsbereider.
Meestergezel
De diplomapiramides gaan van laag naar hoog, met als hoogste graad van vakbekwaamheid de SVH Meestertitel, bijvoorbeeld SVH Meesterijsbereider. Er zit nu echter een kloof tussen een basisijsbereider en de Meestertitel. Die kloof gaan we overbruggen met de titel SVH Gezel Meesterijsbereider, de opstap naar SVH Meesterijsbereider.
SVH Meesterijsbereider
Bij ijs hoort een SVH Meestertitel: SVH Meesterijsbereider.